Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-03@15:29:04 GMT

ماجرای حذف سروش صحت از کتاب باز

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۳۶۷۳۰

ماجرای حذف سروش صحت از کتاب باز

فرارو- آخرین برنامه کتاب باز با حضور پژمان جمشیدی، بیست و دوم اردیبهشت ماه سال گذشته و با اجرای سروش صحت از شبکه نسیم پخش شد. اما حدود ۱۱ ماه است که خبری از کتاب باز روی آنتن سیما نیست. حالا هم خبر رسیده است که مسئولان شبکه نسیم سروش صحت را از برنامه کتاب باز کنار گذاشته اند و قرار است سری جدید و با تیم جدید تولید و پخش شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که واکنش‌های زیادی به دنبال داشته است.

به گزارش فرارو، برخی فعالان رسانه‌ای حالا مدعی شده اند که وحید یامین پور مجری پر سر و صدای اسبق تلویزیون و معاون فعلی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان قرار است جای سروش صحت را در کتاب باز و شبکه نسیم بگیرد.

اما یامین پور در صفحه توئیترش این موضوع را تکذیب کرده و گفته است که این ادعا مرخزف است و خود او نیز از طرفداران اجرای سروش است و پیگیر بوده تا کتاب‌باز دوباره به آنتن شبکه نسیم برگردد.

او گفته محمدرضا رضاییان، تهیه‌کننده و کارگردان برنامه هم با او تماس گرفته و گفته که نمی‌داند این دروغ رو چه کسی رسانه‌ای کرده است.

واکنش مسئولان شبکه نسیم به حذف سروش صحت از کتاب باز

پس از اظهارنظر‌های متفاوت و انتقاد‌ها بابت حذف سروش صحت از برنامه کتاب باز، محمدرضا خوشرو، مدیر شبکه نسیم این موضوع را تایید کرد. اما به نوعی حذف او را به گردن اتاق فکر‌هایی که در شبکه وجود دارند، انداخت.

او گفته که اتاق فکر‌هایی در شبکه وجود دارند که تأملات را انجام می‌دهند که چگونه فرم و محتوای برنامه ارتقاء پیدا کند تا در این دوره جدید که در سازمان هستیم هم کیفیت برنامه بهتر شود و هم از لحاظ محتوایی متفاوت‌تر باشد.

علاوه بر این مدیر شبکه نسیم تغییر و تحولات در مدیریت شبکه نسیم را در تعطیلی کتاب باز دخیل دانسته است. خوشرو البته از واژه تایم استراحت استفاده کرده و معتقد است که صداوسیما برند پرطرفدار کتاب باز را کنار نمی‌گذارد.

علاوه بر این او حذف سروش صحت از صداوسیما را تکذیب کرده است. مدیر شبکه نسیم  گفته که سروش صحت از سرمایه‌های تلویزیون و سینما است و اکنون مشغول در فضای آثار نمایشی است و مشکلی با خود او ندارند و چالش فقط کیفیت فرم و محتوا است.

سروش صحت، عادل فردوسی پور و ایرج طهماسب دوم؟

پس از تایید حذف سروش صحت از برنامه کتاب باز، برخی رسانه‌ها وفعالان رسانه‌ای از این اتفاق به عنوان پروژه عادل فردوسی پور و ایرج طهماسب ۲ نام بردند. آن‌ها معتقدند که محبوبیت برنامه کتاب باز و مهمانان سروش صحت منجر به کنار گذاشته شدن او شده است.

بخش اعظم کاربرانی هم که به این اتفاق واکنش نشان داده اند، معتقدند که صداوسیما مرتکب اشتباه استراتژیکی شده است. چرا که برنامه او همچون نود و کلاه قرمزی در این سال‌ها ناجی رسانه ملی شده بود. اما حالا سومین ناجی اش را هم از دست داده است.

اما یک فعال رسانه‌ای ادعایی درباره علت حذف سروش صحت از کتاب باز مطرح کرده است. سیدعبدالجواد موسوی، روزنامه‌نگار در یادداشتی که در خبر آنلاین منتشر شده، مدعی شده است که مخالفت مدیران تلویزیون و مشخصا وحید جلیلی منجر به عدم حضور سروش صحت در مقام مجری این برنامه شده است.

او گفته که سروش صحت به روشنفکری متهم شده است و به همین دلیل او را کنار گذاشته است. به نظر این فعالان رسانه ای، منظور از روشنفکری احتمالا گرایش‌های سیاسی و فرهنگی سروش صحت باشد.

در این میان برخی از چهره‌های حوزه سینما و تلویزیون همچون الهام پاوه نژاد نیز به موضوع واکنش نشان داده اند و معتقدند که اعتبار برنامه کتاب باز به سروش صحت بوده است.

با این وجود سروش صحت تاکنون به ماجرای حذف شدنش از برنامه کتاب باز واکنشی نشان نداده است.

چرا سروش صحت در کتاب باز  برای مخاطبان مهم شد؟

سروش صحت در طول عمر برنامه کتاب باز، تمام ۲۲۰ قسمت آن را اجرا کرد. برنامه‌ای که با وجود ریتم آرام و گفتگوی تقریبا یک ساعته مجری با مهمان، طرفداران پر و پا قرصی پیدا کرده بود. حتی در این اواخر بخش‌هایی از برنامه‌های کتاب باز در شبکه‌های اجتماعی وایرال شد و تا مدت‌ها میان کاربران دست به دست می‌شد.

اگر در شبکه‌های اجتماعی حضور دارید احتمالا تکه‌هایی از گفتگوی سروش صحت با رشید کاکاوند، اردشیر رستمی، کاوه آفاق، مجتبی شکوری، پژمان جمشیدی، حاتم مشمولی، مصطفی زمانی و... را دیده اید. تکه‌هایی که حاوی نکاتی از یک کتاب یا تجاربی از زندگی مهمان است. این مسئله نشان می‌دهد که سروش صحت با کتاب باز توانسته است بخشی بزرگی از مخاطب عامه پسند را راضی کند.

علاوه بر این مهمانانی که به برنامه دعوت می‌شدند، چهره‌هایی شناخته شده در حوزه مختلف سینما، ادبیات داستانی و نمایشی، موسیقی، روانشناسی، ورزش و... بودند. شخصیت‌هایی که به نوعی مواجهه زندگی شان با کتاب را در گفتگو با سروش صحت شرح می‌دادند. در نهایت هم نقطه مقابل مخاطب عامه پسند به رضایت نسبی می‌رسیدند.

اما نکته‌ای که باید در مورد اهمیت سروش صحت برای مخاطب به آن اشاره کرد، آشنایی و نزدیکی او با فضای کتاب و نوشتن است. در واقع بیشتر کارهایی که تاکنون از او در تلویزیون و سینما دیده ایم، فیلمنامه اش را خود او نوشته است. بنابراین باید این نکته را در نظر گرفت که سروش صحت با کلمه آشنا است و به همین دلیل است که بیشتر مخاطبان با اجرای او در کتاب باز ارتباط برقرار کرده اند.

 

منبع: فرارو

کلیدواژه: سروش صحت کتاب باز برنامه کتاب باز کتاب باز سروش صحت سروش صحت شبکه نسیم رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۳۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از فایننشال تایمز، به تازگی لایحه‌ای درباره محدودیت تیک‌تاک در آمریکا به تصویب رسیده است. بر اساس این لایحه، شرکت چینی «بایت دنس» مالک شبکه اجتماعی تیک‌تاک تا اوایل سال ۲۰۲۵ فرصت دارد این برنامه ویدئویی را به یک شرکت آمریکایی بفروشد، در غیر این صورت با ممنوعیت فروشگاه‌های برنامه و ارائه‌دهندگان اینترنت مواجه خواهد شد.

این مصوبه به تهدیدات ناشی از «برنامه‌های کنترل‌شده توسط دشمن خارجی» اشاره می‌کند. به نوشته فایننشال تایمز، سیاستمداران آمریکایی نگران تأثیری هستند که پکن می‌تواند بر محتوای داده‌های کاربران «تیک‌تاک» اعمال کند.  فروش برنامه ها و شبکه های اجتماعی پیش از این هم سابقه داشته است. مثلا چهار سال پیش، شرکت چینی Kunlun Tech برنامه دوستیابی‌اش را به دلیل نگرانی قانونگذاران آمریکایی از امنیت داده‌های کاربران به San Vicente Acquisition فروخت. با این حال، این فروش کمتر از یک میلیارد دلار قیمت داشت و این در حالی است که تیک‌تاک بسیار بزرگتر است. درآمد آمریکا از این شبکه اجتماعی در سال گذشته به ۱۶ میلیارد دلار رسید.   به نظر می‌رسد هیچ پیشنهادی در این مقیاس وجود نداشته باشد. گزارش‌ها حاکی از آن است که برخلاف متا، تیک‌تاک زیان‌دِه است.   یا در مثال‌های دیگر، روسیه در سال ۲۰۱۶ دسترسی به «لینکدین» را به دلیل خودداری از ذخیره اطلاعات کاربران روسی در این کشور مسدود کرد. یا در سال ۲۰۲۰، هند تیک‌تاک را برای حفظ حریم خصوصی و نگرانی‌های امنیتی ممنوع کرد. امسال هم چین واتس‌اپ را به همین دلیل ممنوع کرد.    تیک‌تاک در تلاش برای متقاعدکردن مقامات واشنگتن درباره این شبکه اجتماعی تاکنون از دو مدیر اجرایی استفاده کرده است. اولین مدیر، «کوین مایر» بود که تنها چند ماه دوام آورد، اما جانشین او یعنی «شو زی چو» سه سال است که در جایگاهش مانده است.   اما ناکامی «چو» در متقاعد کردن قانونگذاران آمریکایی مبنی بر اینکه تیک‌تاک یک تهدید امنیتی نیست، می‌تواند برای حضور او در سِمتش محدودیت زمانی ایجاد کند. این ناکامی همچنین می‌تواند باعث ممنوعیت برنامه‌های دیگر شود.   تیک‌تاک تاکید کرده که در حال برنامه‌ریزی برای مبارزه قانونی با مصوبه قانونگذاران آمریکایی است. ممنوعیت تیک‌تاک قطعا باعث ناراحتی ۱۷۰ میلیون کاربر آمریکایی این برنامه می‌شود، اما این ممنوعیت به صورت یک‌باره نخواهد بود.    فایننشال در پایان نوشت، با این اتفاقات، اینترنت جهانی بیش از پیش دچار شکاف و گسستگی خواهد شد.

دیگر خبرها

  • ممنوعیت تیک‌تاک به «شکاف اینترنت» سرعت می‌بخشد
  • خبر‌های «پشت صحنه»، جمعه ۱۴ اردیبهشت
  • هفت محبوب پرسپولیس در باشگاه صدتایی‌ها
  • آنالیز فنی: پرس شدید علیه فشردگی مورایس!
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • جزییات جشنواره ملی شعر کودک و نوجوان رضوی در همدان
  • نگاهی به بی‌بدن|متهمان ردیف اول قتل که قاتل نیستند!
  • پخش «چهل تیکه» و «استودیو هشت» به یاد مسعود اسکویی + تیزر
  • یادبود مسعود اسکویی در شبکه نسیم
  • سروش و خدابنده یک رقیب جدید پیدا کردند!